SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hammarö Gymnastikförening
Gymnastik för alla - med glädje och gemenskap!

Välkommen till Hammarö GF

Hammarö Gymnastikförenings verksamhet består av:

  • Barngymnastik 
  • Truppgymnastik i olika åldersklasser 
  • Träningsgrupper

Läs mer här om vår verksamhet.

 
Vill du bli medlem i vår förening? Kicka då här!
 
Det är roligt att så många vill gå i gymnastik! Tyvärr är kön lång, trots att vi nyttjar alla halltider vi får och alltid har flera grupper som tränar samtidigt. Det är kommunen som fördelar halltiderna och vi är många föreningar som ska få plats i hallarna. Vi är i ständigt behov av fler halltider och även av fler ledare. Vill du ställa upp som ledare eller veta mer om vad det innebär, tveka inte att kontakta oss! Tillsammans kan vi få fler barn in i rörelseglädjen!
Hammarö GFs sommarläger
2024-05-08 16:12
Välkommen att anmäla dig till föreningens sommarläger. Lägret är ett 5-dagarsläger och anordnas måndag-fredag v.33 och är uppdelat i ett förmiddagspass, för barn födda 2015-2017, och ett eftermiddagspass för barn födda 2011-2014.

Datum: 12-16 aug
Tid: kl 9-12 för barn födda 2015-2017 och kl 13-16 för barn födda 2011-1014.
Plats: Djupsundshallen, Djupsundsvägen 1. Ingång genom vår egna entré med  en röd dörr på den högra långsidan av byggnaden sett från parkeringen.
Kostnad: 800kr

 

Förutom massor av rolig träning ingår försäkring och mellis samtliga dagar. Anmälan är bindande och sker senast onsdag den 13 juni till hammarogf@gmail.com. Faktura skickas ut efter anmälan är bekräftad. (Vill ni veta mer vad bindande anmälan innebär hittar ni mer info på föreningens hemsida https://www.hammarogf.se/sida/?ID=395731)

 

I anmälan anger ni gymnastens namn och grupp i ämnesraden och i mejlet anger ni;
- För- och efternamn
- Födelseår
- Kontaktuppgifter till anhörig
- Eventuella allergier
- Vilken mejladress ni vill ha info och fakturan skickad till

Bekräftelse skickas när anmälan kommit in, men det kan ta några dagar då det sker manuellt. Det kommer ett utskick innan lägret med information som kan vara bra att veta. Vid frågor kontakta kansliet hammarogf@gmail.com

 

Välkomna!

 

 

 

Lyckad helg på rikstävling i Luleå
2024-05-08 14:05

Det var två nöjda (och en aning trötta) lag som i måndags anlände Karlstad efter den långa tågresan hem från Rikstrean och Riksfemman i Luleå. 

 

Lag Grön som gjort ett stort kliv sedan deras förra rikstävling var riktigt nöjda med deras prestaioner på Riksfemman och alla gymnasternas utveckling. 

 

Lag Röd som tävlade Rikstrean vann kvalet och tog hem silvermedaljen i finalen.

 

Stort grattis till er alla, gymnaster som ledare!!

 

Här kan ni läsa artikeln NWT publicerat
https://www.nwt.se/2024/05/08/silverjubel-for-hammaro-helt-fantastiskt-82d7f/

2024-03-04 12:08
 
Välkomna till föreningens årsmöte i Hammarö Arena 14/3
2024-02-19 15:18

Hej!     

                                                                                                                     
Välkommen till årsmöte för Hammarö Gymnastikförening

Datum: 2024-03-14

Tid: 18.30

Plats: Stora mötesrummet i Hammarö Arena

Anmälan: hammarogf@gmail.com senast 2024-03-05
Handlingar så som verksamhetsberättelse och bokslut kan ni få ta del av en vecka innan årsmötet. Vid intresse skriv med det i er anmälan. 

DAGORDNING
1. Mötets öppnande
2. Fastställande av röstlängd 
3. Val av ordförande och sekreterare före mötet
4. Val av protokolljusterare tillika rösträknare
5. Fråga om mötet utlysts på rätt sätt
6. Fastställande av föredragningslista
7. Styrelsens verksamhetsberättelse med årsredovisning för det senaste verksamhetsåret
8. Revisorernas berättelse över styrelsens förvaltning under det senaste verksamhetsåret
9. Fråga om ansvarsfrihet för styrelsen för den tid revisionen avser
10. Fastställande av medlemsavgifter
11. Behandling av styrelsens förslag och inkomna motioner
 a) Styrelsens förslag till ändring av HGFs stadgar.
12. Val av;
a) föreningens ordförande för en tid av ett år
b) halva antalet övriga ledamöter i styrelsen för en tid av två år
c) 1 revisor jämte suppleant för en tid av ett år
d) 3 ledamöter i valberedningen för en tid av ett år, av vilka en skall utses till ordförande
13. Eventuella övriga frågor som anmälts under punkt 6
14. Mötets avslutande

 

Hälsningar

 

Elin
Hammarö GF

God fortsättning och tack för ett givande gympaår!
2024-01-10 11:38

God fortsättning och tack för ett givande gympaår!

Hoppas ni alla har haft en skön julledighet och att ni precis som vi, ser fram emot ett nytt år med mycket gymnastik, glädje och gemenskap.

 

Truppgymnastiken                                                                                                 

2023 bjöd vi in till både våruppvisningar samt höst- och juluppvisningar. Uppskattade uppvisningar även om den sista truppuppvisningen blev lite väl lång och för trångt på läktaren. Det lovar vi att förbättra till nästa gång 😉 Under jullovet 22/23 anordnades jullovsläger, under sommaren sommarläger och under jullovet 23/24 både eget föreningsläger för 7 - 11 åringar samt läger för gymnaster 12 år och uppåt i Mellansvenska Gymnastikförbundets ungdomskommittés regi. Några lag har även varit iväg i andra städer på läger. Vi var arrangörer för tävlingar under både vårterminen och höstterminen. Våra yngsta grupper deltog med fina prestationer och mycket gympaglädje. Många av våra färgtrupper har tävlat på andra orter under året och har fått med sig både medaljer och nya erfarenheter hem. På Rikstrean i Malmö gjorde vår äldsta trupp sin bästa tävlingsprestation någonsin och tog bronsmedalj, något som uppmärksammats i flera tidningar. Kul tycker vi!

 

Barngymnastiken

Våra barngrupper har fortsatt träna på under året i den relativt nybyggda idrottshallen vid Götetorpsskolan, vilket funkar väldigt bra. Våra 2016-grupper körde sin sista termin i barngymnastiken och inför höstterminen 2023 slogs de ihop och bildade våra yngsta förberedande trupper, Bubblorna och Juvelerna. Under höstterminen hade vi ännu en gång möjlighet att starta upp 3 nya barngrupper för 4-åringar (barn födda 2019).

 

Trygghetsgruppen

Trygghetsgruppen fortsätter sitt arbete sedan 2022, som utifrån ett gediget material från RF-SISU och Gymnastikförbundet arbetar för trygga idrottsmiljöer. Trygghetsgruppen består av en lagförälder från respektive truppgrupp och 2 representanter från barngymnastiken. Funderar man på något som inte känns bra i samband med gymnastiken kan man kontakta trygghetsgruppen. Antingen pratar man med gruppens lagförälder eller mejlar trygghetsgrupp.hammarogf@gmail.com 

 

Fler har fått plats i gymnastiken men den långa kön fortsätter växa

Det är kul att så många vill gå i gymnastik! Tyvärr är ett av våra mer långvariga bekymmer den kö som finns för att kunna få en plats i gymnastiken hos oss. Genom de träningsgrupper vi startade för några år sedan, har vi för några årskullar kunnat skapa ett flöde genom verksamheten så att fler har fått prova gymnastik. Självklart skulle vi vilja bereda plats för ännu fler från kön. Men för det behövs både tillgång till fler tider i gympahall och ledare som kan bedriva verksamheten. Vi är alltid intresserade av fler som vill vara ledare! Man kan ha olika roller i en grupp som då kräver olika mycket erfarenhet och utbildning. Ibland kan det vara mycket värt att få med en vuxen i träningshallen som kan avlasta våra duktiga unga tjejer och killar så att de kan fokusera på att lära ut gymnastik. Man behöver heller inte ha gymnastikbakgrund för att vara en bra ledare. Det finns fina exempel på föräldrar som varit engagerade i barngymnastiken och sedan följt med upp i truppverksamheten, får gå gymnastikens utbildningar och på så sätt har massor att bidra med för laget.

Du som har erfarenhet och utbildning och saknar gympan – välkommen till oss du också!

 

Är du intresserad hör gärna av dig till föreningen på hammarogf@gmail.com så berättar vi mer!

 

Vårterminen 2024

Vår truppverksamhet startar igång igen under vecka 2 och 3 medan barnverksamheten drar igång vecka 4. Varje grupp kommer att få info från sina ledare alternativt från föreningen. För både barn- och truppgrupperna kommer samma träningstider att gälla som under hösten om inget annat meddelas.

 

Friståendesatsning
Friståendegrenen är den av truppgymnastikens tre grenar som vår förening i nuläget, generellt sett, håller en lägre nivå på jämfört med redskapsgrenarna. I vår kommer vi därför att göra en särskild satsning för att se till att rörelseskolning och dansteknik kommer in i träningen tidigare och i betydligt högre utsträckning än idag. Vi inleder arbetet med en fristående-workshop för alla ledare i såväl förberedande trupper som i färgtrupperna. Mer information om detta kommer när vi lyckats spika datum.

 

Vi tittar också, i skrivande stund, på om några lag kan behöva utökad träningstid för att hinna med friståendeträningen bättre och om det i så fall kan finnas möjlighet att förlägga den i annan idrottshall i kommunen.

 

Tävling

20 - 21 april kommer föreningen återigen stå som arrangör för en tävling i samarbete med Mellansvenska Gymnastikförbundet. Vi kommer som alltid vid dessa arrangemang att behöva funktionärer till flera olika uppgifter och hoppas att riktigt många vill vara med och göra detta till en rolig helg för alla tävlande gymnaster från när och fjärran.

 

Önskar er alla en riktigt bra start på nya året så ses vi i gympahallen!

 

Hälsningar

 

Susanne Olsson, Ordförande Hammarö GF

Elin Edlund, Verksamhetsledare Hammarö GF

 

Nyheter från våra grupper
Om olyckan är framme, 17/08 10:33 
Om olyckan är framme, 10/01 08:06 
Info tävlingar, 21/12 15:45 
Info tävlingar, 21/12 14:05 
 
Intresseanmälan
Våra sponsorer
Stöd Hammarö GF