SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hammarö Gymnastikförening
Gymnastik för alla - med glädje och gemenskap!

Hammarö Gymnastikförenings drogpolicy
2022-12-21 16:15

Hammarö Gymnastikförenings verksamhet består av barngymnastik och truppgymnastik. Ledare och äldre gymnaster är förebilder för våra gymnaster. För att leva upp till att vara en god förebild får inte droger i någon form förekomma i samband med träningar, tävlingar och andra aktiviteter som arrangeras i föreningens verksamhet.

 

Vi har som mål att erbjuda en drogfri idrottsmiljö!

 

Med droger menar vi:

  • Tobak: all form av snus- och rökning
  • Alkohol: all form av alkohol
  • Narkotika: all form av narkotika
  • Dopningspreparat: all form av dopingklassade preparat

 

Tobak

Ingen tobak får förekomma i våra idrottsmiljöer. Det gäller även vid andra aktiviteter i vår verksamhet såsom läger, lagaktiviteter och tävlingar. Ansvariga ledare ser till att dessa regler följs av alla som är med i aktiviteten. Om en aktiv som är under 18 bukar tobak vid upprepade tillfällen ska en ansvarig ledare kontakta föräldrarna samt ge den aktive en tillsägelse. Om vuxen bryter mot policyn vid upprepade tillfällen trots tillsägelse av ansvarig ledare tar styrelsen över ärendet.

 

Alkohol

Ingen alkohol får förekomma i våra idrottsmiljöer. Det gäller även vid andra aktiviteter i vår verksamhet såsom läger, lagaktiviteter och tävlingar. Ansvariga ledare ser till att dessa regler följs av alla som är med i aktiviteten. Om en aktiv som är under 18 bukar alkohol vid upprepade tillfällen ska en ansvarig ledare kontakta föräldrarna samt ge den aktive en tillsägelse. Om vuxen bryter mot policyn vid upprepade tillfällen trots tillsägelse av ansvarig ledare tar styrelsen över ärendet.

 

Narkotika

Nolltolerans! Det finns inga undantag. Ansvariga ledare ser till att dessa regler följs av alla som är med i aktiviteten. Om den ansvarige ledaren ser att en aktiv brukar narkotika ska föräldrar samt sociala myndigheter kontaktas.

 

Dopningspreparat

Nolltolerans mot alla preparat som enligt Riksidrottsförbundet är dopingklassade. Ansvariga ledare ser till att dessa regler följs av alla som är med i aktiviteten. Om medlem ertappas med dopning, gäller det regelverk som fastställts av Riksidrottsför­bundet till alla delar. Om barn eller ungdom ertappas kommer dessutom föräldrar och sociala myndigheter att underrättas.

 

 

Uppföljning

Styrelsen tillsammans med ansvarig ledare följer upp eventuella fall.

 

 

Denna policy har antagits av styrelsen vid möte 2023–01-25.


Nyhetsarkiv
 
Intresseanmälan
Våra sponsorer
Stöd Hammarö GF