SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hammarö Gymnastikförening
Gymnastik för alla - med glädje och gemenskap!

Policy transport inom föreningens verksamhet
  • Till och från tävlingar och läger

Av säkerhetsskäl ser föreningen helst att färdmedel med yrkeschaufför nyttjas, ex tåg eller hyrd buss, alternativt att föräldrar skjutsar gymnaster och vid behov ledare. Då föräldrarna även har sina egna barn med i bilen utgår vi ifrån att man kör trafiksäkert och följer lagar och regler. Det innebär att man tar ansvar för alla passagerare i bilen.

 

Ledarna får köra sig själv och andra ledare i privat bil om det inte finns platser i de bilar som föräldrar kör. Är någon av passagerarna minderårig ska godkännande av vårdnadshavare inhämtas skriftligen. Chaufförens prövotid ska ha gått ut. 

 

Chaufförer med gymnaster i privat bil ska ha fyllt 25 år och haft körkort i minst 5 år, dock får föraren själv inte vara gymnast i laget.

 

  • Till och från utbildningar

Ledare får köra privat bil med max 3 medpassagerare om chaufförens prövotid har gått ut. Är någon av passagerarna minderårig ska godkännande av vårdnadshavare inhämtas skriftligen.

 

Minibussar:

Vi försöker undvika resa med minibussar i största möjliga mån. Vid eventuell resa ska det finnas minst två personer som uppfyller ovanstående riktlinjer för läger och tävlingar i varje buss. När vi reser med föreningen så representerar gymnaster, ledare och föräldrar föreningen. Vi visar varandra och övriga medpassagerare respekt och följer föreningens alkohol- och drogpolicy. Självklart tänker vi på att ofta ta paus när vi gör längre resor!

 

 

Riktlinjerna är framtagna utifrån följande resonemang:

  • Gymnasten som kör bilen kan skada sig och kan därmed inte köra bilen hem. Då står det flera som inte kan ta sig hem på ett smidigt sätt. 
  • Trafikerfarenhet kommer med tiden. Därav bör inte gymnaster eller ledare med nytagna körkort ta ansvar för föreningens medlemmar i trafiken. Risken att det kan hända något på vägen är därmed större. Som 18-20-åring ska man inte behöva ta det ansvaret. Det blir i förlängningen också föreningens ansvar som släppt iväg ungdomarna.
  • Ingen ledare/gymnast/förälder ska känna sig TVINGAD att ha ansvar för flera gymnaster vid transport till tävling/läger/utbildningar. Ingen ska känna sig TVINGAD att släppa iväg sitt barn och ingen gymnast ska känna sig TVINGAD att åka med i en transport där man inte känner sig trygg med föraren. Det är viktigt att vi undviker situationer där grupptryck kan vara svårt att stå emot.
  • Skillnaden på transport till tävling/läger och till utbildning är att det oftast är färre och äldre personer som åker på en utbildning än tävling/läger. 
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Intresseanmälan
Våra sponsorer
Stöd Hammarö GF